Mladić koji je 2018. osuđen za lomljenje zvijezde predsjednika Donalda Trampa na holivudskom Bulevaru slavnih, sada je optužen za krađu statue Merilin Monro sa spomenika u svjetskoj filmskoj prijestonici.

Ostinu Kleju (25) prijeti do tri godine zatvora ako bude proglašen krivim za krađu i vandalizam, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva u Los Anđelesu.

Mladić je identifikovan zahvaljujući snimcima nadzornih kamera.

Pošto je otkriveno da je Klej na uslovnoj slobodi zbog presude za lomljenje Trampove zvijezde u Holivudu, stan mu je u petak pretresen.

Prema navodima lokalnih medija, pronađeni su dokazi koji ga povezuju s krađom statue koja predstavlja kultnu scenu iz filma “Sedam godina vjernosti”  iz 1955. Spomenik se nalazi na početku Bulevara slavnih i posvećen je holivudskim glumicama.

Vlasti tvrde da je jedan očevidac vidio čovjeka koji se u noći između 16. i 17. juna popeo na spomenik i testerom odsjekao statuu Merilin Monro.

Statua još uvijek nije pronađena, a policija se plaši da je možda oštećena prilikom krađe.

Klej je uhapšen tokom vikenda.

On je u julu 2018. pijukom polomio zvijezdu Donalda Trampa. Zbog toga je osuđen na dan zatvora, tri godine uslovne kazne i 20 dana društveno korisnog rada, kao i na obaveznu psihološku terapiju.