Iako nije počinila nikakvo krivično djelo, mančesterska policija je uhapsila 93-godišnju gospođu Džosi Birds jer joj je to bila poslednja želja.

Na Tviter nalogu Pam Smit se zahvalila mančesterskoj policiji zbog gesta pažnje prema njenoj baki.

„Veliko hvala mančesterskoj policiji koja je danas uhapsila moju baku Džosi. Ona ima 93 godine i zdravlje je izdaje. Željela je da bude uhapšena prije nego bude kasno. Ona ima zlatno srce i danas je uživala. Hvala vam što ste joj ispunili želju“, napisala je zahvalna unuka, koja se i obratila zvaničnicima policije sa ovim zahtjevom.

Bakina želja je bila da bude uhapšena i privedena u stanicu da bi iskusila kako izgleda “biti s one strane zakona”.

Iz policije su rekli kako je njihov cilj da podrže svoje sugrađane i zato su bili spremni da gospođi izađu u susret, ali napominju da zbog toga niko od sugrađana nije bio ugrožen i da su savjesno izvršavali sve druge obaveze.

„Drago nam je da smo staroj gospođi uspjeli da izmamimo osmjeh i priredimo doživljaj za pamćenje, kao i što smo precrtali jednu od želja sa njene liste“, piše u zvaničnom saopštenju policije.

Međutim, ovo nije bio prvi zahtjev ovakve vrste. U martu je Ani Brokenbrou, stara 104 godine, takođe imala želju da bude uhapšena, što joj je i ispunjeno.