Fudbalski klub Atalanta iz Bergama će ove sezone po prvi put u istoriji igrati u Ligi prvaka, a domaćin će biti na milanskom stadionu San Siro, prenosi Anadolija (AA).

Ova informacija je potvrđena nakon što je AC Milan dao dozvolu, nakon što je Atalanta uputila molbu da bude domaćin na San Siru, jer se njen stadion u Bergamu renovira kako bi zadovoljio standarde Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Atalanta će u svom premijernom nastupu u Ligi prvaka biti domaćin u Milanu, koji je od Bergama udaljen svega šezdesetak kilometara

Uprkos tome što su u početku bili neodlučni, “rossoneri“ su u saglasnosti sa Interom i Gradskim vijećem Milana dopustili Atalanti da koristi stadion za evropske utakmice.

“Možemo potvrditi da prihvatamo Atalantin zahtjev da igra domaće utakmice Lige prvakana San Siru. Naša odluka je u skladu sa pozitivnim mišljenjem gradonačelnika Milana Giuseppea Sale i nakon što smo shvatili snažnu želju kluba iz Bergama. Vjerujemo da je ova odluka korisna ne samo za Atalantu, već i za cijeli italijanski fudbal jer je inspirisana važnim vrijednostima kao što su osjećaj gostoprimstva, poštovanja i fair-playa“, kazali su iz Milana za novinsku agenciju ANSA.

Na San Siru će tako u narednoj sezoni Lige prvaka dominirati crno-plavi dresovi jer će na njemu domaćinske utakmice igrati i Inter i Atalanta.