Krajnje je vrijeme da Republika Srpska počne pratiti svjetske trendove kada je riječ o visokom obrazovanju, te da uključi studente u proces reforme visokog obrazovanja, poručili su iz Unije studenata RS.

“Za ovako ozbiljan proces, kakva je reforma visokog obrazovanja, potrebno je sagledati mnoge stvari iz različitih uglova, a između ostalog i iz ugla studenata, kao jednog od najbitnijih, jer sam proces direktno utiče na njih”, saopšteno je iz Unije.

Iz Unije očekuju da će i studenti aktivno učestvovati u procesu reforme visokog obrazovanja, te su dodali da stavljaju na raspolaganje svoje kapacitete kako bi se zajednički došlo do što boljih rezultata.

Unija studenata Republike Srpske pozdravlja planove Vlade Republike Srpske i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS po pitanju mjera za poboljšanje stanja u visokom obrazovanju.

“I sama Unija studenata RS već duže vrijeme ukazuje na neke od problema koji postoje u trenutnom sistemu visokog obrazovanja, a koje je u svojoj analizi uočilo i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, tako da je svaka promjena u pogledu njihovog rješavanja dobrodošla”, istakli su iz Unije.

Izvor: Srna/BHRT