I pored pada prodaje automobila, njemačka kompanija Volkswagen je povećala dobit za 6,5 odsto i ona iznosi 9,6 milijardi evra, javlja Anadolija.

Volkswagen grupa, u sastavu čijeg koncerna su brendovi Audi, Bugatti, Seat, Škoda i Porsche, u prvoj polovini 2018. godine ostvarila je prihode od 119,4 milijarde evra.

U istom periodu ove godine VW je povećao prihode za 4,9 odsto, a oni su iznosili 125,2 milijarde dolara. To je ujedno i povećanje profita ovog proizvođača automobila od 6,5 odsto.

Iako je zbog teških uslova u automobilskom sektoru na globalnom nivou, čemu se još trebaju dodati i ogromni troškovi kompanije proizišli iz skandala sa falsifikovanjem podataka o emisiji štetnih plinova, prodaja Volkswagena u svim njegovim jedinicama, u odnosu na prethodnu godinu, pala za 2,8 odsto, odnosno na oko 5,4 miliona vozila, ova kompanija je uspjela povećati prihode i dobit.

Smatra se kako je jedan od glavnih faktora pozitivnog uticaja na dobit kompanije bila povećanja potražnje za sportskim automobilima.

Njemačka kompanija očekuje da će u ovoj godini imati povećanje prihoda od pet odsto.

Izvor: Bahattin Gönültaş/Anadoly Agency/BHRT