Hrvatski narodni sabor (HNS) BiH kao predvodnik politike dijaloga, dogovora, pravednih rješenja i upornog zalaganja za žurno formiranje vlasti, naglašava važnost trenutka, kojeg je, smatraju, potrebno iskoristiti kako bi dogovor lidera bio u cijelosti proveden, a Bosna i Hercegovina konačno dobila funkcionalnu vlast.

“U prilog činjenici brzog formiranja vlasti ide i potpora svih relevantnih prijatelja ove zemlje, poput izaslanstva Europske unije, ali i Washingtona, koji podržavaju sporazum lidera SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, te koji su zagovornici što skorijeg napretka i formiranja vlasti, ali i ispunjavanja uvjeta za put BiH u EU i NATO”, rečeno je u priopćenju HNS-a BiH.

Hrvatski narodni sabor je uvjerenja da će ključni međunarodni akteri aktivno i u potpunosti podržati provedbu cjelokupnog sporazuma, kojega su potpisali lideri pobjedničkih stranaka u BiH.

Pridruživanje međunarodnim organizacijama od ključnog je značaja za BiH. Smatramo da su europske i euroatlantske integracije budućnost Bosne i Hercegovine, njeznih konstitutivnih naroda i svih građana, poručili su iz ove institucije.