Stanje na cestama 24.08.2019. u 08: 50 sati

Zbog izlijevanja vode na kolovoz na magistralnom putu M-4 Jelah-Teslić u mjestu Kalošević, saobraća se usporeno, jednom trakom.Zbog odrona na regionalnom putu R-474 Jelah–Prnjavor u mjestu Piljužići na snazi je obustava saobraćaja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Izačić, Deleuša, Gabela Polje, Doljani, Prisika i Gradina, kao i u oba smjera na graničnom prelazu Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 01:30 sati, od 02 do 03:30 sati i od 04 do 05:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Radovi na sanaciji rasvjete izvode se u noćnim satima u tunelu Jelašje na dionici magistralnog puta M-17 Konjic-Jablanica. Za vrijeme izvođenja radova, kroz tunel se saobraća jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.