Posljednjeg dana Svjetskog seniorskog prvenstva u judou u Tokiju, jutros su na borilište izašli bosanskohercegovački predstavnici Larisa Cerić i Harun Sadiković.

Najbolja bh. judašica, nakon dvije pobjede u kategoriji više od 78 kg, poražena je u meču za nastup u polufinalu, ali nije završila nastup jer je očekuje meč repesaža.

Na startu turnira Cerić je bila slobodna, u 2. kolu bila je bolja od Njemice Jasmin Kuelbs, zatim je savladala Ukrajinku Galinu Tarasovu, dok je u četvrtfinalu izgubila meč od Japanke Akira Sone, nakon što je dobila tri opomene zbog neaktivnosti.

Larisu Cerić u nastavku takmičenja, danas iza 12 sati, očekuje meč repesaža protiv još jedne Japanke, svjetske prvakinje Sarah Asahine.

U polufinale kategorije više od 78 kg, u kojoj su bile prijavljene 42 takmičarke, plasirale su se Akira Sone i Turkinja Kayra Sayit, te Kubanka Idalys Ortiz i Brazilka Marija Altheman.

U najtežoj muškoj kategoriji, više od 100 kg, Harun Sadiković je zavšio nastup u 1. kolu nakon poraza od svjetskog prvaka iz 2017. Brazilca Rafaela Silve.