Šesta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana 17. septembra u Banjaluci, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je novinarima da prijedlog dnevnog reda sadrži 46 tačaka, od čega 16 prijedloga zakona, osam nacrta zakona, te izvještaje i strategije.

Čubrilović je rekao da će po hitnom postupku biti razmatrani Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima.

On je rekao da predloženi dnevni red obuhvata i prijedog odluke o konstatovanju ostavke ministra trgovine i turizma Republike Srpske Dragice Kovač iz ličnih razloga.

Čubrilović je rekao da je početak sjednice zakazan za 10.00 časova, a njen nastavak predviđen za 24. septembar.

Prema predloženom dnevnom redu Narodna skupština Republike Srpske razmatraće prijedloge zakona o ličnom imenu, o likvidacionom postupku, o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj.

Na dnevnom redu su i prijedlozi zakona o izmjeni Zakona o nasljeđivanju i Zakona o privrednim društvima, te o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, Zakona o uređenju prostora i građenju, Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća, Zakona o registraciji poslovnih subjekata u Republici Srpskoj.

Biće razmatrani i nacrti zakona o električnoj energiji, o inspekcijama Republike Srpske, o izmjeni Zakona o sudskim taksama, o izmjenama Zakona o šumama, te o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku i Zakona o upravljanju otpadom.

Kao prva tačka dnevnog reda predložena su poslanička pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću.