Sinoć su odigrani mečevi u okviru 6. kola kvalifikacija za EURO 2020., a najveću pažnju ljubitelja nogometa je privukao meč Sjeverne Irske i Njemačke u grupi ”C”.

Nijemci su kao gosti u Belfastu sa 2:0 bili bolji od domaće selekcije. U istoj grupi, reprezentacija Estonije je u Talinu poražena od Holandije sa visokih 0:4.

Poredak na tabeli: Njemačka 12 bodova, Sjeverna Irska 12, Holandija 9, Bjelorusija 3, Estonija 0.

U grupi ”E”, reprezentacija Hrvatske je kao gost u Bakuu remizirala 1:1 sa selekcijom Azerbejdžana, dok je Mađarska u Budimpešti izgubila od selekcije Slovačke sa 1:2.

Poredak na tabeli: Hrvatska 10, Slovačka 9, Mađarska 9, Vels 6, Azerbejdžan 1.

U okviru grupe ”G”, nogometaši Slovenije su u Ljubljani pobijedili Izrael rezultatom 3:2. Latvija je istoj grupi poražena u Rigi od selekcije Sjeverne Makedonije rezultatom 0:2, dok su Poljska i Austrija u Varšavi igrali bez golova.

Poredak na tabeli: Poljska 13, Slovenija 11, Austrija 10, Sjeverna Makedonija 8, Izrael 8, Latvija 0.

Reprezentacija Škotske je u grupi ”I” u Glasgowu deklasirana od Belgije sa 0:4. U istoj grupi, San Marino je u Serravalleu izgubio od Kipra identičnim rezultatom, dok je Rusija kao domaćin u Kaliningradu savladala Kazahstan rezultatom 1:0.

Poredak na tabeli: Belgija 18, Rusija 15, Kazahstan 7, Kipar 7, Škotska 6, San Marino 0.

U utorak su na programu sljedeći mečevi kvalifikacija za EURO 2020: Albanija – Island, Engleska – Kosovo, Francuska – Andora, Litvanija – Portugal, Luksemburg – Srbija, Moldavija – Turska i Crna Gora – Češka.