Poslije sastanka u Predsjedništvu Srbije u Beogradu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik obratili su se medijima.

Dodik je izjavio da su predsjednika Vučića i premijerku Brnabić informisali o situaciji u BiH – o donošenju deklaracije SDA, čiji je, kako kaže, trajni cilj da nema Srba ni Republike Srpske.

“Mi smo predsjednika i premijerku informisali u nastojanju da obezbjedimo i saglasnost i eventualnu podršku Srbije u odbrani RS. Tražio sam od predsjednika da se jasno pošalje poruka da je napad na bilo koju srpsku zajednicu i napad na Srbiju”, poručio je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je pozvao na uzdržanost.

“Mi pozivamo Dodika i predsjednicu Cvijanović i sve naše ljude koji stoje iza mene da pokažu punu uzdržanost, da ne reaguju prenagljeno, u skladu sa interesima Republike Srpske, Srbije i BiH, a to je da damo sve što možemo da se sačuva mir i stabilnost. Bilo kakav sukob značio bi ekonomski krah i kraj za sve nas, kraj dobre budućnosti za sve nas, pokušajmo da pozovemo sve aktere na smirivanje tenzija i poštovanje Dejtona”, rekao je Vučić.

On je naglasio da bi bilo kakav sukob značio “ekonomski krah i kraj za sve nas, kraj dobre budućnosti za sve nas”.