Čileanski fudbaler Alexis Sanchez izjavio je da ga je Inter natjerao da se ponovo zaljubi u fudbal i da želi osvojiti Ligu šampiona.

Sanchez je proteklog ljeta završio mizernih 18 mjeseci u Manchester Unitedu i došao na posudbu u milanski klub, a proteklog vikenda je i postigao prvi gol za Inter.

U razgovoru za internet stranicu Evropske fudbalske federacije (UEFA) uoči duela sa Barcelonom u srijedu uvečer Sanchez je istakao:

“Kod kuće su veoma jaki, na Nou Campu imaju dodatnu sigurnost u svoju igru. Ukoliko stvorimo jednu ili dvije šanse ne smijemo ih propustiti. Igrao sam tamo sa Untedom i propustili smo tri ili četiri čiste šanse. Ako želite pobijediti Barcelonu, ne smijete propuštati šanse.“

Sanchez je naglasio da je u Inter stigao, jer je od ranije poznavao trenera i neke od igrača, ali i zbog činjenice da mu se čini da klub priprema velike stvari u budućnosti.

“Dolazak u Inter za mene je pomalo bio kao ponovno zaljubljivanje u fudbal. Ako se ne varam, Inter nije ništa osvojio sedam ili osam godina. Bilo je to opet pronalaženje moje ljubavi prema fudbalu, zajedno sa željom da nešto osvojim sa ovakvim klubom. Svaki igrač želi osvojiti Ligu šampiona. U njoj igrate da biste je osvojili, a ne samo da biste se takmičili. Igram da je osvojim. To je lijep osjećaj za bilo kojeg igrača, a Inter mora ponovno biti uzbuđen što igra u Ligi šampiona“, zaključio je 30-godišnji čileanski reprezentativac.

Sanchez je tokom karijere igrao za Cobrelou Udinese, Colo-Colo, River Plate, Barcelonu, Arsenal i Manchester United. Za reprezentaciju Čilea, s kojom je dva puta osvajao Copa Americu, odigrao je 131 utakmicu i postigao 43 gola.