Europsko prvenstvo u taekwondou traje ovih dana u Sarajevu, danas je drugi dan turnira, a trener bh. reprezentacije Elvedin Velkerić kazao je u “Jutru za sve” BHT1 kako je ovaj sport populariziran u BiH u posljednjih nekoliko godina.

“Prvi dan Europskog prvenstva je protekao jako dobro, kada su u pitanju natjecatelji, mi kao reprezentacija BiH imamo veliki broj natjecatelja, uglavnom juniora, očekujemo dobre borbe”, ocijenio je Velkerić.

On ističe da je čast dobiti organizaciju prvenstva za juniore i seniore.

“Rukovodstvo Svjetske taekwondo federacije je dalo nama da organiziramo ovo prvenstvo zbog naših dosadašnjih zasluga”, kazao je.

On je dodao da BiH ima perspektivnu juniorsku vrstu. “Naši Haris Svraka i Nejla Krupić su aktualni viceprvaci svijeta”, dodaje trener.

“Što se juniora tiče, oni su pokazali zavidne rezultate. Za njih je ovo velik događaj… Nadamo se da imaju dovoljno iskustvo da svladaju sve to i opravdaju povjerenje gledatelja”, dodaje trener.

“Mi polažemo veliku nadu… Da se ništa više ne dogodi, mi smo uspjeli”, kazao je trener dodavši da je došla u Sarajevo najveća krema europskog taekwondoa.

Govoreći o ovom sportu, trener ističe da ovaj sport bilježi jednu ekspanziju u zadnjih nekoliko godina.

“Stavovi rukovodstva našeg saveza su doveli ovo natjecanje u BiH. Mi svake godine s velikih natjecanja se vraćamo s nekom medaljom. Sarajevo je olimpijski grad, kapaciteti, infrastruktura i sve ostalo mogu odgovoriti na izazove kakvo je europsko prventvo”, kaže trener dodajući da je ovo karta za mnogobrojne kupove ili svjetsko prvenstvo koje bi moglo biti organizirano u Sarajevu.

Istaknuo je i da su ovdje četiri discipline i oko 1200 natjecatelja koji će se natjecati na turniru.