Kompanija “FlyBosnia” razmatra da svoje poslovanje izmjesti sa sarajevskog na mostarski i aerodrom u Tuzli. Novinarima su objasnili da im je aerodrom u Sarajevu preskup za operacije, posebno zbog nadolazeće zime. U međuvremenu, pojavila se informacija da ova avio-kompanija za tri mjeseca poslovanja sarajevskom aerodromu duguje milion maraka.

Direktor mostarskog Aerodroma Mario Raspudić dobio je pismo namjere od avio-kompanije “FlyBosnia” u kome piše da su zainteresovani da preko njih organizuju letove za Italiju. Rukovodstvo “FlyBosnie” tražilo je sastanak sa predstavnicima mostarskih i vlasti HNK, kako bi pokušali da dogovore saradnju. Raspudić kaže da je zainteresovan, bez obzira na eventualne probleme koje “FlyBosnia” ima u Sarajevu.

“Mi želimo s njima ostvariti saradnju za pokrivanje četiri leta u idućoj sezoni prema Italiji, odnosno na tom prostoru gdje bi se mogao ostvariti dolazak hodočasnika iz tog nekog područja koje smo, na žalost, u ovom nekom vremenskom periodu izgubili”, ističe Raspudić.

“FlyBosnia” je sugerisala Upravi mostarskog aerodroma da te destinacije budu Bari, Napulj, Milano i Sicilija. Iz tuzlanskog aerodroma nismo dobili odgovor na pitanje šta misle o saradnji i jesu li dobili pismo namjere. U
javnost su isplivale informacije da je “FlyBosnia” za tri mjeseca poslovanja napravila dug od više od milion maraka za usluge aerodroma u Sarajevu. Iz Uprave Međunarodnog aerodroma nisu htjeli o detaljima, ali nagovještavaju da problema ima.