Pristalice udruženja “Jedan od pet miliona” i Saveza za Srbiju okupile su se večeras ispred zgrade RTS-a zbog najavljenog gostovanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a ulaz javnog medijskog servisa iz Aberdareve ulice je blokiran.

Kako javlja reporter Bete, primjetno je ogromno prisustvo policije u uniformama i civilu, kao i pripadnika Kobri. Jedan dio građana došao je do ulaza u RTS iz Aberdareve, gdje su videli da je on potpuno blokiran.

Građani koriste pištaljke, zvižde, a sa sobom nose i transparente na kojima piše “Da li ćete smijeniti Nebojšu Stefanovića zato što je slagao da je diplomirao”, “Da li ćete smijeniti Sinišu Malog jer je ukrao doktorat” i “Prevaranti, vraćajte novac penzionerima”.

Ispred RTS-a su prisutni i potpredsjednik Narodne stranke Nikola Jovanović i lider Dveri Boško Obradović.

Udruženje “Jedan od pet miliona” saopštilo je da će večeras čekati predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ispred zgrade RTS-a, gdje treba da gostuje, kako bi mu i oni postavili neka pitanja.

Ispred RTS-a i kontra-miting, napadnut dečko koji je snimao kamerom

Oko 20 građana okupilo se ispred RTS-a i skandira “Đilase, lopove”, a policijski kordon trenutno razdvaja tu grupu od pristalica okupljenih oko Udruženja “Jedan od pet miliona”.

Ta grupa, koja je došla da održi kontra skup ispred RTS-a, odbila je da se identifikuje.

Prethodno je jedan od pristalica neidentifikovane grupe napao dečka koji je pristalica Udruženja “Jedan od pet miliona”.

Dečko koji je napadnut u tom trenutku snimao je kamerom i nije povrijeđen.