Jako nevrijeme, koje je tokom prijepodneva zahvatilo Crnu Goru, na području Herceg Novog i Podgorice izazvalo je zastoje na magistralnim putevima, kao i poplave podruma i prizemnih prostorija u stambenim objektima.

U Herceg Novom kritično je oko kružnog toka u Meljinama gdje se izlio potok Nemila koji je nabujao i ugrožava magistralni put i okolne objekte, rekao je komandir Službe zaštite i spasavanja u tom gradu Zlatko Ćirović.

Poplavljene su prizemne prostorije kuća i poslovnih objekata, a magistralni put je na mnogim mjestima izložen bujičnim vodama, prenose crnogorski mediji.

Službi zaštite u Herceg Novom stiglo je nekoliko poziva da ispumpavaju vodu iz objekata.

Prema podacima Meteorološke stanice u Igalu, od 7.00 do 9.00 časova u tom dijelu opštine palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom.

Istočni vjetar je pojačan i duva brzinom 23 metra u sekundi.

U Podgorici su usljed jakog nevremena poplavljeni podrumi u nekoliko stambenih zgrada, rečeno je iz vatrogasne službe glavnog grada Crne Gore.

Dispečer Vatrogasne jedinice Goran Jovanović rekao je da su ekipe na terenu, da za sada nisu imali većih intervencija, ali prate stanje.

U centru grada, kao i naseljima, putevi su poplavljeni, a u nekim dijelovima grada saobraćaj je obustavljen, javlja dopisnik Srne.

Krov Aerodroma Podgorica prokišnjava na nekoliko mjesta, pa su postavljene velike saksije sa cvijećem da ne bi voda padala na pod.

Prilazni putevi prema Podgorici su poplavljeni ili blokirani za saobraćaj, kao onaj prema Kolašinu.