Dodjelom Prosvjetine stipendije “Vladimir Ćorović” kao i otvaranjem “Prosvjetine škole srpskog jezika, povijesti i kulture” večeras su u Mostaru zatvorene 100. Šantićeve večeri poezije. Stipendije je dobilo 75 djece, učenika osnovnih i srednjih škola te pojedini studenti a sve s područja Hercegovine.

Dostojanstvena, vrijedna, zaslužna kako za Šantića tako i za Mostar i Mostarce bila je ovogodišnja jubilarna manifestacija, poručuju organizatori.

“Osim što smo na dostojanstven način, Prosvjeta i Gusle, kao organizatori obilježili ovaj jubilej, čuvajući sjećanje na lik i djelo našeg velikog pjesnika, vraćajući srpskoj kulturi u Mostaru mjesto koje joj pripada, ali sa Šantićevih večeri poezije su sigurno poslane poruke prijateljstva i pozitivne poruke saradnje iz Grada Mostara”, kazala je Sanja Bjelica Šagovnović, predsjednica Organizacionog odbora „100. Šantićeve večeri poezije”.

Za mjesec dana trajanja manifestacije, održano je 15 različitih kulturnih događaja, prodefilovalo je desetine umjetnika, a u svakom dijelu Mostara održane su predstave, promocije knjiga, izložbe, pjesničke večeri. Tako je Aleksa Šantić i ovoga puta proširio zajedništvo, ljubav i prijateljstvo.