Filmom “General” Antuna Vrdoljaka u Velikoj dvorani HD Herceg Stjepan Kosača večeras će svečano biti otvoren 13. Mostarski Film Festival (MOFF). Tokom pet festivalskih dana publika će moći pogledati 27 projekcija u pet službenih programa: natjecateljskom, dokumentarnom, studentskom, dječijem i retrospektivi.

Ljubitelji filmske umjetnosti i ove godine će moći uživati u najboljim filmskim ostvarenjima iz naše zemlje i regije, u natjecateljskom i dokumentarnom programu, retrospektivi Vlatka Filipovića, te obiteljskom vikendu.

MOFF press
Foto: Martina Krišto Antelj

“Ovogodišnji festival svečano će otvoriti film General Antuna Vrdoljaka koji je dio natjecateljskog programa. Inače u natjecateljskom programu sve filmoljupce očekuje 10 filmova, u dokumentarnom programu predstavit će se 5 otvarenja i 2 obiteljska filma koji će se prikazivati oba dana vikenda”, kazala je Sara Bošnjak iz Odnosa sa javnošću MOFF-a.

Bit će dodijeljene i festivalske nagrade za najbolje glavne i sporedne uloge, kao i posebno priznanje, koje se svake godine dodjeljuje za doprinos kinematografiji ovih prostora, nagrada za životno djelo “Stablo ljubavi”.