Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) izabrao je danas Radu Savića za zamjenika predsjednika te stranke.

Pored izbora zamjenika predsjednika, Glavni odbor SDS-a izabrao je i dva nova člana Predsjedništva, Ivanku Marković i Maju Dragojević-Stojić.

“Izbor dvije dame u Predsjedništvo SDS-a će zančajno doprinijeti kvaliteti rada i ovim smo ispunili naša nastojanja da i u Predsjedništvu i u Glavnom odvoru SDS-a imamo što više predstavnika manje zastupljenog spola. Mislim da će Predsjedništvo mnogo dobiti izborom dvije dame u svoj sastav”, kazao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović neposredno nakon sjednice Glavnog odbora te stranke.

Na sjednici koja je održana danas u Istočnom Sarajevu promovirani su i novi predsjednici resornih odbora u SDS-u kao i direktor Političke akademije stranke. Potvrđen je i izbor članova Izvršnog odbora SDS-a, koji je održao konstitutivnu sjednicu neposredno nakog sjednice Glavnog odbora kojom je predsjedavao novoizabrani zamjenik predsjednika Rado Savić.

“Srpska demokratska stranka sudjelovat će u radu Posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, ali smatramo da materijal koji je ponuđen za sjednicu je sramotan i nedostojan i na osnovu tog materijala ne može se graditi zajedništvo, a ni strategija odgovora RS-a na izazove koje slijede za RS. Dat ćemo doprinos na način na koji mi to vidimo, s tim da moramo reći da nismo sudjelovali u pripremi za ovu sjednicu”, istaknuo je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Novoizabrani zamjenik predsjednika Rado Savić zahvalio se predsjedniku Šaroviću i Glavnom odboru na izboru i ukazanom povjerenju.

“Ovo je velika čast za svakog čovjeka, pogotovo što se radi o stranci koja je stvorila Republiku Srpsku i bila jedan od njenih stubova i uvjeren sam da će tako biti i u budućnosti”, kazao je Savić.

Šaroviću su zahvalili i zbog povećanja broja žena na ključnim stranačkim pozicijama.

“Zahvaljujem se predsjedniku SDS-a Mirku Šaroviću što je uvažio zaključke Aktiva žena SDS-a koji se tiču većeg uključivanja žena u glavne organe Srpske demokratske stranke. Time je potvrđena opredjeljenost SDS-a za poboljšanje položaja žena u Republici Srpskoj”, kazala je profesorica Ivanka Marković, članica Predsjedništva ove stranke.

“Trudit ću se svim silama da opravdam povjerenje, da jačamo zajedno Srpsku demokratsku stranku pred lokalne izbore naredne godine. Hvala i predsjedniku i Glavnom odboru SDS-a na ukazanom povjerenju”, kazala je Maja Dragojević-Stojić, članica Predsjedništva SDS-a, priopćeno je iz te stranke.