Iako je obećavao da nikada neće prihvatiti ANP sada je potpuno jasno da je pristankom na ovaj dokument, kako god da se on zvao, Dodik aktivirao MAP i prodao Republiku Srpsku, kazao je Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i predsjednik SDS-a.

Svojim glasom dobio je mandatara ali je to platio ulaskom Republike Srpske u NATO savez.

Kojim god imenom ovaj dokument sada nazvao, a sigurno će se pravdati ovih dana da to nije to, jasno je da je Dodik prekršio rezoluciju NSRS o vojnoj neutralnosti, kazao je Šarović.

Time je sebe postavio visoko na sramnoj ljestvici osoba koje su donijele jednu od ključnih odluka pogubnih za interese građana i ciljeve Republike Srpske, rekao je on u saopštenju.


Borenović: Dodik ‘pogazio’ institucije RS, vodi BiH u NATO

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Borislav Borenović optužio je lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da je “izdao” interese RS, jer je, kako kaže, donio odluku da RS i BiH idu u NATO savez.

To je, tvrdi, nezaustavljiv put, jer se takav dokument šalje i u Brisel, nakon što je danas Predsjedništvo BiH donijelo takvu odluku i imenovalo Zorana Tegeltiju (SNSD) za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Borenović je snažno kritikovao Dodika, navodeći da se ovim pokazalo da je on „najveća prevara u istoriji srpske politike, te da je čovjek koji ne preza ni od čega“.