Predsjednik Kosova Hašim Tači u znak solidarnosti sa porodicama žrtava zemljotresa u Albaniji, posjetio je administrativnu jedinicu Tumane u okrugu Drač, dok je tokom njegove izjave medijima paniku izazvao još jedan snažan zemljotres koji je pogodio to područje.

Tači je obišao stanovnike smještene u šatorima, čiji su domovi oštećeni u jučerašnjem snažnom zemljotresu. U izjavi za medije, Tači je kazao da je danas Kosovo u danu žalosti.

“Želio bih da izrazim svoje najiskrenije saučešće u ime institucija države Kosovo, naroda Kosova, institucijama Albanije. Saučešće svim porodicama koje su izgubile svoje najmilije. Želimo brz oporavak povrijeđenima, a za one koji su još uvijek pod ruševinama, radićemo maksimalno”, naglasio je Tači.

On je istakao da je svaki bol Albanije bol i za Kosovo.

“Danas smo ovdje da pokažemo svoju punu solidarnost. Osjćam se veoma ponosno na posao koji su uradile kosovske žene i muškarci, vojnici koji su stigli odmah ujutro. Danas je Kosovo u danu žalosti, Albanija je u žalosti. I u dobrim i zlim danima smo ujedinjeni i uvije ćemo biti ujedinjeni. Svaki bol Albanije je bol za Kosovo”, kazao je Tači.

Inače, dok je kosovski predsjednik Tači davao izjavu novinarima, dogodio se još jedan zemljotres preko 5 stepeni sa epicentrom u Jadranskom moru, koji je prouzrokovao paniku.