Vlada Republike Srpske danas će na sjednici u Banjaluci razmatrati, između ostalog, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o štrajku, te Plan zapošljavanja u “Željeznicama Republike Srpske” u 2019. godini.

Biće razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o metrologiji u Republici Srpskoj po hitnom postupku, te Nacrt zakona o sporazumnom vansudskom finansijskom restrukturisanju.

Predviđeno je i razmatranje informacije o realizaciji aktivnosti iz Akcionog plana za otklanjanje identifikovanih nedostataka u sistemu sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma.

Vlada bi trebalo da razmatra i informaciju o realizovanom planu upisa u srednje škole u 2019/20. školskoj godini, te Prijedlog rebalansa budžeta Javnog fonda za dječiju zaštitu RS za 2019. godinu.

Na dnevnom redu su i prijedlozi rješenja o imenovanju članova Savjeta za djecu Republike Srpske, o imenovanju Komisije za izbor zamjenika pravobranioca RS u sjedištu zamjenika Banjaluka i sjedištu zamjenika Foča, kao i Prijedlog rješenja o imenovanju interresorne radne grupe za implementaciju Zakona o bezbjednosti kritičnih infrastruktura u RS.