Suđenje za 16 aktivista grupe “Pravda za Davida”, drugo u posljednja tri dana protiv ove grupe, odgođeno je iz istog razloga kao i prethodno ročište.

Naime, policija nije dostavila dokazni materijal advokatima odbrane pa je sudija odložio suđenje na neodređeno vrijeme, odnosno sve dok policija ne postupi po nalogu suda.

Podršku optuženima za prekršaj koji su navodno počinili nakon okupljanja 30. decembra prošle godine i danas su pred Osnovnim sudom Banjaluka dali nekolicina članova grupe koju je ovoga puta leogitimisala policija.

Iz tog razloga nakon suda članovi grupe okupili su se i predckancelarijom Ombudsmana za ljudska prava kako bi ukazali na policijsko postupanje. Novinarima se nakon ročišta obratio jedan od optuženih Ozren Perduv i advokatica.

Treba reći i to da iz grupe “Pravda za Davida” tvrde sa su na spiskovima optuženih u različitim postupcima koji se vode pred sudovima, pa i ovim danas, ljudi koji uopšte nisu bili prisutni događajima zbog kojih im je pripisan prekršaj. Međutim to će biti predmet dokazivanja na sudu.

Kako prenosi reporter BHRT-a okupljeni ispred suda bili su legitimisani od strane policije.