Mauricio Pochettino, bivši menadžer Tottenham Hotspura, sinoć se prvi put javno oglasio nakon otkaza koji je dobio početkom prošle sedmice. Istakao je da je dao najbolje od sebe kako bi ispunio ciljeve londonskog kluba.

Pochettina je na klupi “pijetlova“ naslijedio Jose Mourinho, koji je upisao dvije uzastopne pobjede. Argentinski trener je, kako prenose britanski mediji, u pismu naglasio da je tokom pet i po godina u Tottenhamu doživio podjednako puno izazova i uzbudljivih uspjeha, te da klubu želi sve najbolje i da je uvjeren da će im se putevi ponovo sastati.

“Dao sam najbolje od sebe kako bih ostvario ciljeve koji su postavljeni na našem prvom sastanku. Želio bih zahvaliti vlasniku Joeu Lewisu i predsjedniku Danielu Levyju što su mi pružili priliku da budem dio istorije Tottenhama. Želio bih zahvaliti i svima koje sam upoznao u Tottenhamu, svim uposlenicima kluba i fudbalerima s kojima sam radio svih ovih godina. Za kraj bih želio posebno spomenuti navijače koji ovaj klub čine tako sjajnim svojom fantastičnom podrškom“, zaključio je 47-godišnji Pochettino.

Argentinac je prije dolaska u Tottenham trenersko ime gradio u Espanyolu, u kojem je okončao uspješnu igračku karijeru, a zatim i u Southamptonu.