Na Jahorini je puštena u rad gondola “Javor-partizan” sa 36 kabina. Kabinska gondola, ističu iz Olimpijskog centra Jahorina, izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vjetru i magli, a značajno je obogatila turističku ponudu.

Radi se o instalaciji kompanije “Leitner” kapaciteta 2.700 skijaša na sat i dužine 1.100 m.

Gondola ima ukupno 36 desetosjednih kabina od kojih je jedna VIP prilagođena za posebne namjene, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

Izgrađena je na trasi koja je najmanje izložena vjetru i magli, tako da će raditi i kada ostale instalacije nisu u mogućnosti. Spaja dio skijališta Prača sa dijelom skijališta Poljice, što je nedostajalo u prethodnom periodu.

Uz gondolu su izgrađene i tri nove staze dužine pet km, glavna i najveća staza prekrivena je sistemom osnježivanja i izgrađeni su vjetroustavi.

Osim što će značajno doprinijeti povećanju kvaliteta skijanja na Jahrorini, kabinska gondola “Javor – Partizan” će biti svojevrsna turistička atrakcija prilagođena i za panoramsko razgledanje, te će na adekvatan način upotpuniti ponudu Olimpiskog centra Jahorina tokom cijele godine.

Vožnja novom kabinskom gondolom danas je bila besplatna za sve goste Jahorine.