Grand prix Susreta kazališta BiH u Brčkom za najbolju predstavu u cjelini i Statua Grand prix Susreta dodijeljena je predstavi “Kiklop” Gradskog dramskog kazališta “Gavella” Zagreb.

Odluka je to stručnog žirija u sastavu Joško Ševo, Radovan Knežević i Almir Imširević nakon 36. susreta kazališta BiH u Brčkom, koji su održani od 21. do 29. studenoga. 

Grand prix Susreta za najbolju mušku ulogu pripao je Igoru Đorđeviću za ulogu Profesora u predstavi “Kozocid” u produkciji Gradskog pozorišta Podgorica, dok je Grand prix Susreta za najbolju žensku ulogu dobila Jovana Gavrilović za ulogu Petrija gradska u predstavi “Petrijin venac” u produkciji Ateljea 212 Beograd.  

U kategoriji nagrada kazalištima iz BiH, nagrada za najbolju predstavu “Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog”, dodijeljena je predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo, dok je nagrada za najbolji dramski tekst bh. suvremenog pisca – Statua Zlatno pero pripala Dariju Bevandi za predstavu “Pink Moon” u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Kokanu Mladenoviću za predstavu “Sjećaš li se Doli Bel” u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Emiru Hadžihafizbegoviću za ulogu Mahmuta Zolj u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo, a nagrada za najbolju žensku ulogu Tatjani Šojić za više uloga u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za scenografiju dodijeljena je Adisi Vatreš Selimović za predstavu “Sjećaš li se Doli Bel” u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za kostim dodijeljena je Vesni Teodosić za predstavu “Pijana noć 1918.” u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla.

Nagrada za glazbu dodijeljena je Kaći Hadžifejzović za predstavu “Majka ili sve lutke idu u raj” u produkciji Sarajevskog ratnog teatra SARTR Sarajevo.

Za najboljeg mladog glumca proglašen je Davor Golubović za ulogu Dine Zolj u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

 Za najbolju mladu glumicu proglašena je Elma Juković za ulogu Doli Bel u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Prema odluci žirija publike, u sastavu Anel Šuvalić, Željka Tatić, Orjana Milošević, Anto Basić i Admir Alagić, nagrada za najbolju predstavu u cjelini kazališta iz BiH, dodijeljena je predstavi “Pijana noć 1918.” Narodnog pozorišta Tuzla.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Davoru Goluboviću za ulogu Dine Zolj u predstavi “Sjećaš li se Doli Bel” u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo.

Nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Belmi Lizde Kurt za ulogu Anice u predstavi “Majka ili sve lutke idu u raj” Sarajevskog ratnog teatra SARTR Sarajevo, priopćeno je iz Press službe Susreta kazališta Brčko distrikta BiH.