Zbog magle je smanjena vidljivost na putnim pravcima Bugojno-Novi Travnik, Livno-Kupres i Livno-Glamoč, pa se vozači na tim dionicama pozivaju na pojačan oprez.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), danas od 11.00 do 16.00 sati povremeno će dolaziti do obustava saobraćaja, tako da se vozačima preporučuje korištenje alternativnih pravaca.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 7.00 do 16.00 sati na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16.00 sati na toj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 5.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije se zbog radova saobraća i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica) i Ključ-Mrkonjić Grad (izlaz iz Ključa).

Kolovoz je pretežno mokar i klizav, a iz BIHAMK-a vozače upozoravaju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.