Opozicija u Republici Srpskoj od Milorada Dodika nije dobila nikakav dokument, a posebno ne Program reformi, izjavio je na konferenciji za novinare u Banjaluci ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić. On je Program reformi nazvao “klasičnim ANP-om”.

“To je notorna laž, kojom Dodik pokušava da dobije na vremenu, obmanjuje javnost kako bi smislio neku novu manipulaciju”, rekao je Mektić i dodao da je “MAP aktiviran i da se ušlo u jednosmjernu ulicu ka NATO-u”.

Samo prije izvjesnog vremena, dodao je Mektić, Dodik je govorio da se to neće dogoditi, a sada pokušava “ponovo da izmanipuliše narod u Republici Srpskoj”.

Mektić je podsjetio da je Dodik ranije govorio da će Republika Srpska pratiti Srbiju na tom putu.

“Srbija nema u MAP-u, ne dostavlja godišnji izvještaj NATO-u. Ovo je nož u leđa Srbiji, koja je sada potpuno okružena NATO-om”, rekao je Mektić.

Istakao je da se više ne pominje referendum o NATO-u, već će o tome isključivo odlučivati Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i državni Parlament.

“Dodik je sve ovo uradio samo da se dočepa vlasti”, ustvrdio je Mektić.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić je rekao da bi za 20-tak dana trebalo da se prebace prvi migranti iz kampa Vučjak u kasarnu u Blažuju, u okolini Sarajeva.