Članovi Kulturno-umjetničkog društva (KUD) “Kralj Petar Ujedinitelj” iz Višegrada u okviru obilježavanja 18 godina djelovanja, održali su godišnji koncert. Kao gosti na koncertu nastupili su i članovi Kulturno-umjetničkog društva “Lazarica” iz Kruševca i “Prvi partizan” iz Užica.

Ljubitelji folklornih igara koji su u velikom broju ispunili salu Doma kulture, imali su priliku da vide splet narodnih igara i pjesama iz zapadne i centralne Srbije, Banata, Sarajevskog polja, te vlaških igara.

“Već osam godina se aktivno bavim folklorom i to je najljepša aktivnost kojom sam se bavila. Stiču se nova prijateljstva i cijeli svijet se obiđe igrajući folklor”, kaže Borjana Gorančić, članica KUD “Kralj Petar Ujedinitelj”.

Veterani KUD ističu da društvo ima veliki značaj u životu mladih i u razvoju kulture, te da njeguje i čuva tradiciju.

“Izuzetno mi je drago što sam u Višegradu i što sam došla iz Kotora da podržim svoje veterane koji su se okupili da zajedno proslavimo naših 18 godina. Ja sam od prvog dana član ovog društva. Zahvalila bih se svima koji su bili uz nas, koji su nas podržavali”, rekla je Vedrana Mihović, bivši koreograf KUD “Kralj Petar Ujedinitelj”.

Danijela Šućur, umjetnički rukovodilac KUD “Kralj Petar Ujedinitelj”, ističe da im je cilj predstaviti svoje društvo u najboljem svjetlu.

“Cilj je da predstavimo naše društvo u najboljem svijetlu, da privučemo što više članova da nam se pridruže”, kaže Šućur.

Gosti, koji su došli iz Kruševca i Užica, zadovoljni su nastupom i dočekom domaćina.

“Utisci su fenomenalni tako da se nadam u skorijem vremenu da i oni nas posjete”, rekao je Ivan Ivanović, umjetnički rukovodilac KUD-a “Lazarica”.

Članovi KUD “Kralj Petar Ujedinitelj”, u proteklih 18 godina zabilježili su nastupe širom Evrope gdje su osvojili brojne nagrade i priznanja.