Prve nedjelje došašća, simboličnim paljenjem prve adventske svijeće i u Mostaru je obilježen početak Adventa odnosno pripreme za blagdan Božića. U organizaciji Grada Mostara i Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače, Mostar će i ove godine brojnim posjetiocima pružiti potpuni blagdanski ugođaj.

Umjetnici iz Srednje umjetničke škole „Gabrijel Jurkić“ iz Mostara stilizovali su i napravili adventski vijenac, smješten ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Sinoć je, na prvu nedjelju došašća, upaljena prva adventska svijeća uzprisustvo velikog broja malih i velikih posjetilaca.

DANIJEL VIDOVIĆ, direktor Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača

„Ovdje je predviđena jedna kombinacija kako komercijalnih tako i zabavnih, edukativnih sadržaja, u suradnji s našim partnerskim institucijama – Narodnom knjižnicom HNŽ, Lutkarskim kazalištem iz Mostara, umjetnicima, udrugama iz cijelog našeg grada i Hercegovine“.

RADMILA KOMADINA, pomoćnica gradonačelnika Mostara

„Da nam svima, građanima grada Mostara, Advent zaista proteče u jednom divnom raspoloženju, u zdravlju, što je najbitnije i da zajedno dočekamo blagdan Božića u jednom lijepom, obiteljskom okruženju“.

Ovogodišnja su očekivanja velika, poručuju iz gradske uprave. Brojne su aktivnosti pripremljene. Glazba uživo skoro svake večeri, Zimski bazar, gdje će posjetioci moći obradovati svoje nepce brojnim kulinarskim delicijama, a tu će biti i različitih rukotvorina. Planirano je i otvaranje klizališta koje će biti locirano u parku „Zrinjevac“.

U sklopu „Vintervila“ u Mostaru je planiran i doček Nove godine na otvorenom, kada će nastupati Gustafi i Hladno pivo. Vintervil se zatvara 8. januara sljedeće godine.