U sarajevskom Parku Hastahana večeras će zvanično biti otvoren sada već tradicionalni, deveti po redu Sarajevo Holiday Market. Početak zimske čarolije, tačno u 19 sati, označiće paljenje svjećica na jelki visokoj gotovo 15 metara.

Ovogodišnji Market će opravdati epitet najvećeg i sadržajima najbogatijeg zimskog prazničnog događaja u Bosni i Hercegovini, najavljuju organizatori.

Nove praznične uspomene i ove godine kao i prethodnih moći ćemo podijeliti sa najbližima u centru Sarajeva, na najvećem zimskom prazničnom događaju u našoj zemlji. Klizanje na ledu, Slatka kuća, Kuća Djeda mraza, luna park – samo su neki od mnogobrojnih sadržaja, koji će ponuditi zabavu za sve generacije.

Osvjetljenje na jelki upaliće gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

“Mogu reći da ćemo u 19 sati i zvanično na neki način otvoriti zimsku sezonu u gradu Sarajevu. Niz je projekata koje će grad Sarajevo realizovati u ovoj zimskoj i turističkoj sezoni i jako mi je drago da uspješno realizujemo i 9. Sarajevo Holiday Market. Vjerujem da će u godinama koje su pred nama on biti značajniji i bogatiji”, rekao je Skaka na press konferenciji.

JASMINA FAZLIĆ, pomoćnica načelnika Općine Centar

“Sredstva Općine Centar su prije svega namijenjena za ledenu plohu koja je smještena blizu kućice Djeda mraza, gdje naši najmlađi sugrađani tokom januarskog raspusta mogu besplatno koristiti sve sadržaje. Naravno da je vrijeme praznika vrijeme kad smo svi ispunjeni pozitivnom energijom i tu pozitivnu energiju želimo da prenesemo na ulice našeg grada”, rekla je Fazlić.

Svakog dana će na programu biti After work druženja, a svake večeri popularni izvođači iz Bosne i Hercegovine i regije će koncertima zabavljati prisutne.

Građani Sarajeva i gosti grada moći će uživati u ponudi Sarajevo Holiday Marketa do 13. januara naredne godine.