Savjet ministara BiH, na prijedlog Ministarstva bezbjednosti, na vanrednoj telefonskoj sjednici donio je Odluku o odobravanju 100.000 KM iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine radi pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Albanije zbog zemljotresa koji se desio u ovoj zemlji.

Savjet ministara BiH utvrdio je Prijedlog osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Aneksa Sporazuma između Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prelazima. Razlozi za zaključivanje Aneksa Sporazuma su utvrđivanje zajedničkih graničnih prelaza između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, unapređenje vršenja zajedničke granične kontrole, uključujući saobraćajnice, pomoćne objekte, prostorije i druge objekte neophodne za vršenje zajedničkih graničnih kontrola.

Prema ovom aneksu, u skladu sa Sporazumom između BiH i Crne Gore, utvrđene su lokacije zajedničkih graničnih prelaza, i to: Šćepan Polje – Hum u Šćepan Polju (CG), Ilino Brdo – Klobuk u Klobuku (BiH), Vraćenovići – Deleuša u Vraćenovićima (CG), Sitnica – Zupci u Zupcima (BiH).
Takođe su utvrđene zone zajedničkih graničnih prelaza, koje se nalaze na teritoriji BiH i na teritoriji Crne Gore i u kojima su službena lica dviju država ovlaštena da vrše zajedničke granične kontrole. Strane potpisnice snosiće troškove izgradnje zajedničkog graničnog prijelaza na svojoj teritoriji. Prijedlog osnova biće upućen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru.