Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je za danas sjednicu Kolegija tog doma.

Pored dogovora o radu 4. hitne sjednice Predstavničkog doma PSBiH, trebao bi biti razmatran Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar – april 2019 godine.

Također, predviđeno je određivanje nadležne komisije za razmatranje jedne poslaničke inicijative, kao i razmatranje nekoliko poslaničkih pitanja upućenih predsjedavajućem i zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma.  

Za danas je zakazano i održavanje Kolegija Predstavničkog doma u proširenom sastavu.

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sazvao je, također za danas, sjednicu Kolegija tog doma.

Kolegij Doma naroda PS BiH
Foto: Melisa Teletović/BHRT

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe utvrđivanje Prijedloga odluke za imenovanje članova stalnih komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Predviđeno je i određivanje nadležnih komisija za razmatranje nekoliko delegatskih inicijativa, kao i određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-juni 2019. godine.