Fudbalski klub Everton zvanično je potvrdio da je dogovorio produženje ugovora sa brazilskim reprezentativcem Richarlisonom do ljeta 2024. godine.

Krilni fudbaler je na Goodison park stigao u ljeto 2018. godine i potpisao petogodišnji ugovor. No, čelnici “karamela“ odlučili su da mu ponude novi poboljšan ugovor i time se dodatno osiguraju da će Richarlison ostati. Naime, odlične partije Richarlisona privukle su interes velikih evropskih klubova za njega.

“Namjeravam dugo biti ovdje. Ovo je klub koji mi je pružio priliku da pokažem fudbalsko znanje. Ovdje sam se uspio izboriti za status reprezentativca Brazila i postigao sam puno golova u Premier ligi. Klub mi vjeruje, kao i ja njemu. Navijači se sjajno odnose prema meni i trudim se da im vratim koliko god je moguće na terenu. Namjeravam da i dalje nosim ovaj dres sa poštovanjem i da usrećujem navijače“, kazao je Richarlison nakon potpisa novog ugovora.

Richarlison je u Everton došao iz Watforda za 40 miliona funti (oko 47 miliona eura). Prethodno tokom karijere je igrao za brazilske klubove Atletico Mineiro i Fluminense. Za klub iz Liverpoola je odigrao 59 takmičarskih utakmica i postigao 19 golova. Iako su mu tek 22 godine u dresu reprezentacije Brazila upisao je 19 nastupa uz šest pogodaka.