Švedski napadač Zlatan Ibrahimović (38) je dao određene naznake u vezi s njegovim budućim klubom, a mnogi već sada pišu da će to biti Milan.

“Preći ću u klub koji se mora vratiti pobjeđivanju i obnoviti svoju bogatu historiju. Vidjet ćemo se uskoro u Italiji”, kazao je Ibrahimović za časopis “GQ Italia”.

Švedsku superzvijezdu povezuju s Milanom, Napolijem, Bolognom i Romom otkako je obznanio da napušta LA Galaxy u decembru.

“Dolazim u klub koji je u borbi sa svima i svačim. To je jedini način da pronađem potrebnu motivaciju kako bih vas ponovo oduševljavao. Ne radi se samo o izboru tima nego postoje i drugi faktori koje treba uskladiti, uključujući i interese moje porodice”, rekao je Ibra.

Istakao je da je on neko ko voli praviti razliku gdje god se nađe.

“Postoje igrači koji igraju nogomet i drugi koji misle nogomet. Kada neko izmisli novi stil igranja nogometa, ostali ga mogu samo slijediti. Volim da pravim razliku. Ne želim da radim dobro samo jednu ili dvije stvari, želim da sam dobar u svemu. Mnogi su nakon povrede koju sam zadobio kazali da ne mogu više igrati, ali sam im pokazao da i dalje mogu praviti razliku”, kazao je Ibrahimović.

Nedavno mu je istekao ugovor s LA Galaxyjem, a odmah su krenule medijske spekulacije oko toga koji je klub njegova naredna destinacija.

Blistavu profesionalnu karijeru počeo u Malmeu FF, a zatim je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. Za reprezentaciju Švedske, od koje se oprostio 2016. godine, upisao je 116 nastupa i postigao 62 gola.