Hrvatsko kulturno umjetničko društvo “Sv. Ante – Cim” iz Mostara u subotu, 7. prosinca, u 19 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru priređuje svoj tradicionalni božićni koncert “Gradu s ljubavlju” kojim će unijeti božićni duh u grad.

Uz domaćine, HKUD “Sv. Ante – Cim”, koncert će obogatiti KUD “Kupljenovo” iz Kupljenova te ženska klapa “Zvizdan” iz Posušja, a ulaz na koncert je slobodan, najavili su organizatori.

1872 godine u njedrima Franjevačkog samostana u Mostaru nastalo je Društvo sv. Ante koje je djelovalo sve do potkraj Drugog svjetskog rata. 1993. godine u Domu sv. Ante u Cimu, zajedno sa preživjelim članovima Društva sv. Ante i pomlatkom Društvo se obnavlja pod imenom HKUD “Sv. Ante – Cim” Mostar.

Društvo njeguje i čuva tradicionalno kulturno nasljeđe hrvatskog naroda Mostara i okolice, njegove običaje, pjesme i igre, nošnje i glazbala, kao i folklor susjednih država i naroda te sa sobom nosi vedrinu i uzbudljivu raznolikost narodnog stvaralaštva.

Rad Društva obuhvaća sve uzraste, počevši od najmlađih školaraca i školarki, potom mladih srednjoškolskog uzrasta, studentskog uzrasta, rekreativne skupine, kao i onih starijih.