Zimska sezona na Bjelašnici još nije zvanično otvorena, a na stazama su postavljeni znakovi upozorenja da ih građani koriste na vlastitu odgovornost, saopšteno je iz preduzeća “ZOI’84” nakon što je danas devetogodišnja djevojčica pala sa sanki na ovoj planini i zadobila teške povrede.

“Zvanično otvaranje zimske sezone najavljeno je za 15. decembar i od tog dana “ZOI ’84” je obavezan da obezbijedi hitnu medicinsku pomoć, gorsku službu spašavanja i prisustvo policije”, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Iz “ZOI ’84” navode da oni nisu organizatori nijednog današnjeg događaja i da se danas na Bjelašnici nije naplaćivala nijedna ski usluga, pa čak ni parking.

“Iskreno nam je žao zbog nesrećnog slučaja koji se desio na Bjelašnici. Povrijeđenoj djevojčici želimo brz i uspješan oporavak”, saopštili su iz “ZOI ’84”.

Devetogodišnja djevojčica koja je zadobila teške povrede na Bjelašnici je u stabilnom stanju i smještena je na intenzivnom odjeljenju Neurohirurške klinike na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Ona je pala sa sanki i udarila glavom u kamen, nakon čega se onesvijestila.