Odbornici Skupštine Općine Srebrenica na današnjem zasjedanju usvojili su budžet za 2020. godinu u iznosu od 11,2 miliona maraka, što je za oko 1,2 miliona maraka uvećanje u odnosu na budžet u tekućoj godini.

Iz budžeta opštine Srebrenica za narednu godinu biće finansirano nekoliko razvojnih projekata, kao što je projekat podizanja kapaciteta Banje Guber, u koji će biti uloženo 600.000 maraka, a za razvoj poljoprivrede biće uloženo
150.000 maraka.

Načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić najavljuje da će budžet sljedeće godine ponovo biti uvećan.

„Smatram da će Srebrenica mnogo ljepše izgledati nakon 2020. godine, a
nadam se da ćemo tim tempom nastaviti i svake naredne godine. Imamo indicije da ćemo u sljedećoj godini potpisati koncesiju, otvoriti kamenolom, i samim tim imati siguran priliv u budžet“, rekao je Grujičić.

Klub odbornika SDA-SBiH nije podržao usvajanje budžeta, jer, kako ističu, ovaj budžet nije na korist svih građana.

Predsjednik Kluba odbornika SDA – SBiH Almir Dudić rekao je da je budžet usvojen sa 11 glasova “za”, te da je samo jedan Boćnjak glasao za budžet.

„Budžet jedne opštine je budžet svih građana i treba tako da bude trošen i raspoređen.Sa ovim budžetom to nije slučaj i Klub odbornika SDA-SBiH to nije podržao… U svemu je bitno napomenuti da je budžet usvojen sa 11 glasova ‘za’ i da je samo jedan Bošnjak glasao za budžet“

Načelnik Opštine Srebrenica je ovaj budžet razvojnog karaktera.

„Ja mislim da budžet treba da se usvaja u interesu građana i mislim da je
ovaj budžet razvojnog karaktera, ma kako to ko gledao, jer će tri miliona
investicija biti u narednoj godini kroz uređenje mostova, korita rijeka,
infrastrukturu“, dodao je Grujičić.


Predsjednik SO Srebrenica Nedib Smajić kazao je da je najbitnije da je budžet usvojen.

„Čuli smo iz diskusija da je bilo i raznih primjedbi i svi smo svjesni da uvijek može bolje, ali najbitnije je da je budžet usvojen, da lokalna zajednica može funkcionisati na dobrobit svih građana Srebrenice“, objasnio je Smajić.

Na sjednici lokalnog parlamenta u Srebrenici usvojen je i program rada SO za narednu godinu, te nekoliko odluka.