Predsjednik turskog fudbalskog prvoligaša Basaksehira, Goksel Gumusdag, pohvalio je bosanskohercegovačkog reprezentativca i člana tog kluba Edina Višću, poručivši kako je on najbolji strani fudbaler u Turskoj.

Gumusdag se osvrnuo i na pisanje turskih medija o navodnom Višćinom napuštanju kluba, konkretnije njegovom prelasku u Fenerbahce.

“Radi se o vijestima koje su bez osnova. Edin Višća je igrač koji je simbol ovog kluba. Mi u ovom prelaznom roku nismo dobili takvu ponudu”, rekao je Gumusdag.

Na pitanje da li je tačno da Basaksehir razmatra mogućnost zamjene Višće za nekog fudbalera, Gumusdag je rekao da takvu ponudu nisu dobili.

“Bespotrebno je komentarisati nešto o čemu uopće nije bilo riječi. Edin Višća nije fudbaler koji se može trampiti. To je najbolji strani igrač u Turskoj. Veoma dobro govori turski. On je naš simbol i mi ne želimo da on napusti naš klub. Naša želja je da što duže ostane u Basaksehiru”.

Edin Višća je profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je 2009. godine u sarajevskom Željezničaru, odakle 2011. godine prelazi u Basaksehir za koji je odigrao 282 utakmice i postigao 88 golova.