U ciklusu edukativnih radionica posvećenih kulturno-povijesnom naslijeđu, sudjelovalo je 140 učenika srednjih škola iz 11 općina Srednjobosanske županije (SBŽ).

Radionice su održane u okviru projekta “Ujedinjeni u različitosti”, koji realizira Centar za edukaciju mladih (CEM), uz potporu Ministarstva vanjskih poslova SAD-a.

Kako su naveli iz CEM-a, ovime je završen prvi dio projekta, kojem je cilj, da kroz kulturno-povijesno naslijeđe općina SBŽ-a, promovira suživot, zajedništvo, ljepotu življenja, običaje, kulturu, te aktivizam i građansku odgovornost.

“Gradovi Bugojno, Busovača, Donji Vakuf, Fojnica, Gornji Vakuf/Uskoplje, Jajce, Kiseljak, Kreševo, Novi Travnik, Travnik i Vitez dobili su vršnjačke edukatore koji će educirati svoje školske kolege o zajedničkim vrijednostima i kulturnom blagu ovog kraja”, kazao je glasnogovornik CEM-a Rismir Krajišnik.

U drugom dijelu projekta, koji počinje nakon zimskog raspusta, učenici će zajednički osmisliti prezentaciju svoje općine, koju će prikazati u svibnju 2020. godine na Sajmu gradova SBŽ-a, koji će biti održan na tvrđavi Stari grad u Travniku.

Projekt “Ujedinjeni u različitosti” financiran je grantom Ministarstva vanjskih poslova SAD-a.