Tokom debate u Skupštini Srbije o Crnoj Gori zbog tamošnjeg usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, vladajuća većina je istakla da problemi moraju biti riješeni mirnim putem, dok je dio opozicije negodovao zbog “mlake reakcije” Srbije, a umalo je došlo i do incidenta pošto je poslaniku Srpske radikalne stranke izrečena opomena.

Poslanik SRS Miljan Damjanović je negodovao jer je poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Marković rekao da on “može reći” da je “režim Mila Đjurkanovića ustaški”, ali da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “to ne smije” i da njegove riječi imaju težinu, te Vlada Srbije i predsjednik moraju obazrivo da vode računa o postupcima kako ne bi otežali i onako težak položaj Srba u Crnoj Gori.

“To da li Aleksandar Vučić ima ili nema snage ili volje da kaže šta se dešava u Crnoj Gori, a vi ovdje da Milov režim nazivate ustaškim je potpuna glupost, itekako predsjednik ima pravo…”, rekao je Damjanović, a predsjedavajući Miroljub Arsić ga je prekinuo.

Iako mu je predsjedavajući isključio mikrofon, Damjanović je i dalje govorio s mjesta, te mu je Arsić izrekao opomenu. Damjanović je ljutito krenuo ka predsjedavajućem i pitao ga da li možda hoće da ga izbacuje iz sale i hapsi kao što to čine “milogorci”.

Situacija se ipak smirila i Damjanović se vratio na mjesto, a predsjednica Skupštine Maja Gojković kada je preuzela predsjedavanje, na zahtjev šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Martinovića povukla je opomenu.

“Opomenu poslaniku Damjanoviću povucite, ništa Srbima u Crnoj Gori nećemo donijeti ako ovdje počnemo da se hvatamo za gušu, mi naprednjaci, s radikalima”, rekao je Martinović poslije čega je Gojković povukla opomenu.

Martinović je kazao da vlast u Srbiji, kao i oni koji kritikuju postupke domaće vlasti zbog zbivanja u Crnoj Gori, žele dobro srpskom narodu i crkvi u Crnoj Gori.