Predsjedništvo PDP-a pozvalo je danas premijera Republike Srpske (RS) Radovana Viškovića da smijeni ministra unutarnjih poslova Dragana Lukača, nakon fizičkog nasrtaja na zastupnika Draška Stanivukovića tijekom prethodne posebne sjednice Narodne skupštine RS.

Iz te stranke navode da ovakvi postupci ne mogu i ne smiju imati bilo kakvo opravdanje, pogotovo kada je akter netko tko je nositelj najviših funkcija u Republici Srpskoj.

-Podsjećamo da je fizičkom napadu prethodila jasno izrečena prijetnja ministra Lukača upućena poslaniku Stanivukoviću, kao i poziv da priđe njegovoj govornici kako bi ga udario – dodaju iz PDP-a.

Još jednom pozivaju članove Predsjedništva BiH da objave službenu verziju dokumenta “Program reformi BiH” koji je usvojen na sjednici Predsjedništva održanoj 19. studenog ove godine, i upućen u sjedište NATO Saveza u Brisel.

-Predsjedništvo PDP-a je još jednom osudilo činjenicu da se pred zastupnicima u Narodnoj skupštini RS nije našao originalan dokument i pozvalo sva tri člana Predsjedništva da objave službenu verziju ovog, za RS i Bosnu i Hercegovinu, veoma važnog dokumenta – priopćeno je iz te stranke.

Najavili su da će u idućem razdoblju, nakon novogodišnjih i božićnih praznika, širom RS početi s provođenjem aktivnosti i peticijom građana protiv povećanja PDV-a, a samim tim i novih nameta, koje je ranije, kako navode, najavio predsjedatelj Vijeća ministara Zoran Tegeltija.