Ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović shodno instrukciji MIP Srbije, odbio je da primi protestnu notu MIP Crne Gore, zbog pokušaja paljenja crnogorske zastave u Beogradu.

Božović je naime pozvan danas na razgovor u Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore kako bi mu bila uručena protestnu nota povodom sinoćnjeg pokušaja paljenja crnogorske zastave od strane više stotina navijača Crvene zvezde, nakon košarkaške utakmice, koji su se bili okupili pred Ambasadom Crne Gore.

Tom prilikom uzvikivali su pogrdne parole te su pirotehnikom gađali istaknutu zastavu Crne Gore koja je u jednom trenutku i zapaljena.

Kako je saopćeno iz MIP, generalni sekretar Miodrag Kankaraš uložio je protest Ministarstva inostranih poslova Crne Gore najoštrije osuđujući višestruke pokušaje paljenja crnogorske zastave i nasrtaja na prostorije ambasade, pri čemu su izostale reakcije državnih zvaničnika Republike Srbije.

Ambasador Božović osudio je paljenje zastave kao neprimjeren čin, naglašavajući da on ni u kojem slučaju ne odražava zvaničan stav ni države Srbije, niti njezinih građana, prenosi Radio i Televizija Crne Gore.

On je istaknuo da se u komunikaciji s ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem poduzimaju sve mjere u cilju zaštite prostorija i osoblja Ambasade Crne Gore.

“Republika Srbija osuđuje gađanje i pokušaj spaljivanja crnogorske zastave, što će danas zvanično saopćiti i Ministarstvo vanjskih poslova”, poručio je ambasador Božović.