Početak nove godine je i početak nove sezone u Kamernom teatru 55, kao i prethodnih godina, i ove počinje udarno, ističu iz ovog teatra.

Sezonu otvaraju predstavom Slavna Florens koja se “počinje igrati na kartu više”. Ističu da su karte već u prodaji, a “broj im se ozbiljno smanjuje”.

Iz ovog teatra najavljuju i jedno generacijsko ostvarenje.

“Nakon toga, i nakon ozbiljne pauze uzrokovane zdravstvenim nedaćama jednog od aktera, ponovo na našoj sceni možete gledati, i uživati, u predstavi „Hadersfild“, tom generacijskom remek-djelu koje itekako ima šta za reći. Red smijeha, red drame”, kažu u Kamernom teatru 55.

Bit će tu i obiteljskih ostvarenja poput hit predstave Mirna Bosna.

“Tako, nakon Hadersfilda opuštanje u porodičnoj atmosferi porodica Solić i Aleksić koje se nonšalantno i iz potpuno opravdanih razloga počinju baviti distribucijom marihuane iz čisto egzistencijalnih i nimalo medicinskih poriva, si možete priuštiti u, sada već kultnoj predstavi našeg i vašeg Kamernog teatra 55, Mirna Bosna”, istaknuli su.

Iz ovog teatra ističu i kako će sva ozbiljna publika imati u čemu uživati, a riječ je o, kako ističu, jednoj “ozblijnoj operi”.

“Nakon toga, svi ozbiljni ljubitelji ozbiljne muzike ozbiljno se mogu posvetiti jednoj ozbiljnoj produkciji Metropolitanove opere Wozzeck, a u veoma ozbiljnom ambijentu visoke rezolucije, ozbiljne digitalne tehnologije i ozbiljne posvećenosti Kamernog teatra 55 da svim svojim (ozbiljnim) posjetiteljima pruži ozbiljnu i kvalitetnu uslugu i sadržaj”, priopćili su iz tog teatra.