U lutkarskom pozorištu Mostar u četvrtak će biti održana premijera predstave mostarske režiserke svjetskog glasa Ines Pašić. U neverbalnoj predstavi „O nježnosti“, glumi troje mladih mostarskih glumaca, a primjenjuju scenske tehnike koje ovdašnja publika ne viđa često.

Nagrađivana režiserka Ines Pašić rođena je u Mostaru, ali je karijeru ostvarila u cijelom svijetu gdje je prepoznata po svom inovativnom pristupu pozorištu. Takva bi trebala biti i predstava “O nježnosti” – svježa, moderna i inovativna.

“Tu sam predstavu dugo nosila u sebi i tražila sam gdje, kako i s kim da je napravim i mislim da se desilo ono najbolje, a to je da predstavu radim u svom gradu, u pozorištu u kojem sam dolazila kao dijete”, istakla je Pašić.

Umjetnički direktor Pozorišta lutaka Mostar Nedžad Maksumić je izrazio zadovoljstvo što je Ines Pašić odlučila raditi predstavu u Mostaru.

“Ines Pašić je u cijelom svijetu poznata i priznata, a evo našla, je na našu veliku sreću, vremena da radi i u našem pozorištu”, rekao je Maksumić, te dodao da je predstava “O nježnosti” veliko osvježenje.

U predstavi igra troje mladih mostarskih glumaca, Nina Popović, Igor Vidačković i Ali Kamer Aksoy.