Troje francuskih državljana, koji su prije pet godina u Beogradu oteli dvogodišnju Mašu, izručeni su Francuskoj, gdje će odslužiti kaznu na koju ih je osudio Specijalni sud u Beogradu, javili su beogradski mediji.

Sebastijan Branšu, njegova bivša supruga Gorin Aleksis Sandrin i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sopstveni zahtjev ostatak kazne služiće u svojoj državi.

Francuzi su u Srbiji osuđeni na ukupno 26 godina zatvora zbog toga što su 13. marta 2015. u Beogradu oteli Mašu Prenković.

Sebastijan Branšu, koji je osuđen na 10 godina, kaznu je služio u zatvoru Sremska Mitrovica, dok su Gorin Aleksis Sandrin, koja je kažnjena sa devet godina, i njena ćerka, koja je osuđena na sedam godina, boravile u ženskom zatvoru u Požarevcu.

Francuska je prihvatila presudu srpskog suda, što podrazumijeva da su prihvaćene kazne i da oni neće moći da budu pušteni na slobodu dok ih ne odsluže, niti će moći da budu smanjene.

Poslije isteka kazne protiv troje osuđenih počeće primjena mjere zabrane ulaska u Srbiju od po 10 godina, koju je u presudi odredio sud.

Ovo troje Francuza su 13. marta 2015. godine u beogradskom naselju Braće Jerković oteli dvogodišnju djevojčicu iz ruku njene majke i strpali je u kola i dali se u bjekstvo.

Sebastijan Branšu promijenio je tablice na automobilu, a kada je na auto-putu shvatio da ih policija juri, probio je naplatnu rampu.

Policija ih je, međutim, sustigla i uhapsila, a dvogodišnju djevojčicu vratila roditeljima.