Uvođenjem znaka “Metal risajkls forever” /Metal Recycles Forever/ Banjalučka pivara pridružila se velikim globalnim proizvođačima piva u nastojanju da istaknu limenku za piće kao najodrživiju ambalažu.

U saopštenju iz Banjalučke pivare naglasili su da se uvođenjem znaka za recikliranje metala približavaju i potrebama potrošača koji su sve zabrinutiji ekološkim temama i spremni su da izdvoje više novaca za ekološka pakovanja.

“Znak ‘Metal risajkls forever’ ističe važnu karakteristiku limenki za piće od aluminijuma – one se mogu reciklirati beskonačno, bez obzira na veličinu, boju ili dizajn. Reciklažom limenki za piće aluminijum ne gubi na kvalitetu i za samo 60 dana reciklirana limenka se ponovo može naći na policama supermarketa”, ističe se u saopštenju.

Iz Banjalučke pivare navode da je prednost limenke, u odnosu na druge vrste ambalaže za piće, potvrđuje i činjenica da je 75 odsto ikada proizvedenog aluminijuma na svijetu, i dalje u upotrebi.

“Ponosni smo na to što će ubuduće sve limenke brendova Banjalučke pivare imati oznaku ‘Metal risajkls forever’ čime se priključujemo globalnoj inicijativi najvećeg svjetskog proizvođača limenki ‘Bal’ /Ball/”, istakli su iz Banjalučke pivare.

U saopštenju se ističe da ova kompanija godišnje na tržište plasira 15 miliona limenki i vjeruju da će i potrošači u BiH pokazati spremnost da se svijest o reciklaži proširi, kao i da je limenka jedna od najboljih ambalaža za pivo, jer izvanredno čuva svojstva napitka u sebi.

Logo “Metal risajkls forever” već je prisutan na tržištu u brojnim zemljama i to na dvadesetak jezika svijeta i predstavlja jasnu komunikaciju sa potrošačima u vidu motivacije da se aktivno uključe u reciklažu i brigu o okolini.