U Bijeljini su danas potpisani ugovori sa 15 studenata, kojima je naknadno odobreno stipendiranje od grada. Ovim je broj studenata koje grad stipendira povećan na 159, a za stipendije se iz budžeta izdvaja 290 hiljada KM godišnje.

Marko Mirović student je pete godine Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. Za stipendiju Gradske uprave konkurisao je prošle godine, ali se našao odmah ispod crte. Odluka Gradske uprave da stipendira još 15 onih koji nisu prošli u prvom krugu obradovala ga je.

MARKO MIROVIĆ, student Medicinskog fakulteta u Novom Sadu

„Možda je i važnije to što taj naš rad i trud neko drugi vrednujе i pokazuje nam da treba da napredujemo i trudimo se u našem akademskom životu. Postoje razne opcije, sve su otvorene, jedna od njih je da se vratim u Бijeljinu“, rekao je Mirović.

Bijeljina stipendira ukupno 159 studenata, za šta se iz budžeta izdvaja 290
000 KM godišnje.

MIĆO MIĆIĆ, gradonačelnik Bijeljine

“Početna stipendija je 200 KM, mogu dobiti i do 280, ako je dobar prosjek. Kad jednom napravimo ugovor u drugoj, trećoj godini, nastavljamo ugovor do kraja. Ako su redovni student, nema potrebe da ponovo konkurišu”, izjavio je Mićić.

Osim studenata deficitarnih zanimanja, Gradska uprava stipendira srednjoškolce, učenike generacije, učenike sa poteškoćama u razvoju, a pored stipendija, isplaćuje se i jednokratna pomoć za izradu naučnoistraživačkih radova.