U Bijeljini je danas održan sastanak privrednika i predstavnika Gradske uprave. Na dnevnom redu bile su aktivnosti na poboljšanju privrednog ambijenta.

Pedesetak privrednika sastalo se sa gradonačelnikom i predstavnicima Gradske uprave Grada Bijeljina. Na sastanku je bilo riječi o projektima i aktivnostima koje treba preduzeti kako bi privredni ambijent u ovoj godini bio poboljšan. Privrednici su najveće zamjerke imali na infrastrukturu i u tom smislu su i išli njihovi prijedlozi a, kako je rečeno nakon sastanka, predloženo je jedanaest inicijativa.

MILENKO STEVANOVIĆ, predsjednik Privrednog savjeta Grada Bijeljina

“Razgovarali smo o velikim projektima koji imaju za cilj da naš grad u budućnosti živi bolje i da imamo daleko bolji standard. Ono što bih posebno istakao je poziv svim privrednicima da daleko više iznose svoje zahtjeve, da daleko hrabrije stupaju u komunikaciju sa gradonačelnikom, sa vlastima i gradskom upravom, da na taj način pokušamo da izborimo što bolji privredni ambijent.”

RADO MALETIĆ, privrednik iz Bijeljine

“Instrastruktura za moj biznis i Evropsku uniju je od osnovnog značaja i ključ svih vrsta biznisa. Znači, autoput, putne mreže, unutrašnja komunikacija.”

MIĆO MIĆIĆ, gradonačelnik Bijeljine

“Mi smo iskoristili priliku da im kažemo za svih ovih tridesetak projekata koje mislimo da radimo u našem gradu, šta nam je deviza i šta želimo da uradimo da Bijeljina zaista postane grad budućnosti. Dobili smo maksimalnu podršku, što se tiče tih projekata.”

Kako je rečeno iz Gradske uprave, neki od prijedloga privrednika rezultirali su konkretnim aktivnostima, u smislu otvaranja novih smjerova u stručnim školama u Bijeljini i zapošljavanja novih kadrova.