Beograd je ukrašen sa 2.000 zastava Srbije povodom Dana državnosti, a od večeras do utorka Brankov i Most na Adi biće osvijetljeni u bojama zastave, izjavio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

“U bojama zastave biće osvetljene Palata Albanija, Avalski toranj i fontana na Slaviji čiji će muzički repertoar biti prilagođen prazničnom raspoloženju, pa će biti emitovane patriotske pesme”, rekao je Vesić.

On je dodao da će u čast Dana državnosti dekorativna rasvjeta u Beogradu biti uključena do utorka, 18. februara, osim u Knez Mihailovoj ulici, saopšteno je iz gradske uprave.

Na svim javnim institucijama, čiji je osnivač grad Beograd, biće istaknute državne zastave.

“Naš najveći i najvažniji praznik je Dan državnosti. Proslavimo ga dostojanstveno jer time pokazujemo da poštujemo ne samo svoju zemlju, već i našu svetlu istoriju i tradiciju”, rekao je Vesić.

On je u ime grada Beograda čestitao Dan državnosti svim građanima prestonice.

Srbija će sutra obilježiti Sretenje – Dan državnosti, koji je ustanovljen u spomen na taj datum iz 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine kada je proglašen prvi srpski Ustav.